Zwem- en waterpolovereniging Argo uit Sint-Oedenrode
Zwem- en waterpolovereniging Argo

Inloggen

Welkom bij G-zwemmen

Welkom bij de afdeling G-zwemmen van Zwem- en waterpolovereniging Argo uit Sint-Oedenrode. Een zwemvereniging voor lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten uit Sint-Oedenrode en omgeving.

Sinds 1 januari 2018 is de voormalige ‘Gehandicapten zwemvereniging Rooi’ onderdeel geworden van Argo. Ons clubje bestaat inmiddels 37 jaar en heeft voorheen onder de organisatie ‘VOGG’ en later ‘KansPlus’ bestaan. Omdat Kansplus hiermee is gestopt, is in 2017 toenadering gezocht met Argo en zijn we inmiddels binnen deze vereniging hartelijk ontvangen.

G-zwemmen

G-zwemmen heeft momenteel 28 leden en ongeveer evenveel vrijwilligers die elke zaterdag van 8.30 tot 9.30 uur met elkaar zwemmen. Na het zwemmen drinken we altijd samen een lekker bakje koffie voor de onderlinge contacten en gezelligheid, we zijn daarom meer dan een zwemvereniging.

Wij verwelkomen elke gehandicapte om met ons mee te komen zwemmen, of dat nu puur voor de beweging en gezelligheid is, of om ook een diploma te behalen. We hebben wel de voorkeur dat je, indien mogelijk, zelf een begeleider meeneemt die met jou samen zwemt.

We zwemmen in het ondiepe instructiebad (max. 60 cm diep) en in het grote bad, waarin we drie banen maken zodat er daar op drie niveaus gezwommen kan worden.

Vast op het programma van Argo G-zwemmen staan de Sinterklaas viering en de feestelijke diploma-uitreiking op het einde van het seizoen in april, waarbij ouders/verzorgers ook van harte welkom zijn.

Vrijwilligers

Ook wij zijn grotendeels afhankelijk van vrijwilligers die elke zaterdag met veel enthousiasme onze leden begeleiden. We streven ernaar altijd 1 op 1 te zijn met de gehandicapte. De vrijwilliger zwemt mee en helpt daar waar nodig met een stukje instructie bij de opdracht die onze trainer Rieky heeft gegeven.

Maatschappelijke stage

Zit je op het voortgezet onderwijs en moet je een maatschappelijke stage lopen? Dan ben je bij ons van harte welkom om je stage te volbrengen. In het verleden hebben we meerdere stagiaires gehad die dit met veel plezier hebben volbracht. Sommigen zijn zelfs permanent gebleven als vaste vrijwilliger. Dus…..meld je aan via onze email!!!!!

Tot slot nodigen we elke gehandicapte, vrijwilliger en stagiair uit een keer te komen kijken in zwembad de Neul op zaterdagmorgen, of meld je direct aan als lid, vrijwilliger of stagiair, of stel je vraag aan ons via email.

Contact