Donderdag 4 Juni 2020.

   
 
 

Zwemmen

Wedstrijdsoorten

Competitie | Solo | Brabantse Kampioenschappen | Open Water Zwemmen (OWZ)| Sprintkampioenschappen| Clubkampioenschappen

Competitie wedstrijden

De nationale competitie wedstrijden worden georganiseert door de KNZB. De zwemcompetitie is opgedeeld in vier landelijke niveaus (Hoofdklasse, A, B en C) en drie districtniveaus (D1, D2 en D3). Argo komt dit jaar uit in de landelijke C Klasse. Alleen zwemverenigingen die zijn aangesloten bij de KNZB mogen aan de competitie deelnemen. Door de verdeling in niveaus kunnen alle zwemverenigingen zich als team meten met andere zwemvereningen met ongeveer hetzelfde niveau. Er zijn vier wedstrijdronden. Aan het eind van het seizoen wordt de eindstand opgemaakt en wordt bepaald welke zwemverenigingen mogen promoveren naar een hoger niveau en welke degraderen naar een lager niveau.

Programma Competitiewedstrijden

Omhoog

Solo wedstrijden

De solo wedstrijden worden georganiseerd door de zwemverenigingen uit Nuenen, Sint-Oedenrode en Deurne. Bij de onderlinge solo wedstrijden tellen de individuele prestaties van de zwemmers en zwemsters. Het klassement wordt opgemaakt na 6 wedstrijden. Om opgenomen te kunnen worden in het klassement moeten de zwemmers en zwemsters tijdens de 6 wedstrijden wel minimaal een van tevoren bepaald programma hebben afgewerkt.

Inschrijfformulier Solo wedstrijden

Omhoog

Brabantse kampioenschappen

De Brabantse kampioenschappen worden georganiseerd door de KNZB Regio Zuid. Alle zwemmers en zwemsters die voldoen aan de limieten mogen aan deze wedstrijden meedoen. Er zijn 2 Brabantse Kampioenschappen: Winterkampioenschappen in januari met de 50 en 100 meter nummers. Deze wedstrijd wordt in een 25 meter bad gezwommen, en de Zomer Kampioenschappen die in een 50 meter bad wordt gezwommen.

Klik hier voor een overzicht van de limieten.

Omhoog

Sprintkampioenschappen

Tijdens de Sprintkampioenschappen worden er enkel 25 of 50 meter afstanden gezwommen. Aan deze kampioenschappen doen enkel zwemmers van Argo mee.

Omhoog

Clubkampioenschappen

Tijdens de Clubkampioenschappen komen de langere afstanden aan bod. Aan deze kampioenschappen doen enkel zwemmers van Argo mee.

Omhoog

Open Water Zwemmen (OWZ)

Tijdens de zomerstop worden er op verschillende plaatsen in Nederland zwemwedstrijden georganiseerd in meren, kanalen en andere wateren. Ieder lid van Argo kan daar natuurlijk aan meedoen. Tijdens deze wedstrijden worden er lange afstanden gezwommen te beginnen bij 250 meter en oplopend tot zelfs 10 kilometer. Omdat deze wedstrijden in kanalen en meren worden gezwommen zwem je de afstanden aan een stuk zonder iedere 25 meter te moeten keren. Het gaat niet altijd om de snelheid maar om het plezier in zwemmen!

Omhoog

Copyright (C) 2001-2017 - Redactie zw-argo.nl. Alle rechten voorbehouden / All rights reserved. Hosting: Trido Internet