Donderdag 2 December 2021.

   
 
 

Zwemmen

24-uurs Zwemmarathon

Elk jaar wordt in 'de Neul' een marathon gezwommen die maar liefst 24 uur duurt. Argo heeft dit sportieve evenement al 42 keer georganiseerd.

Argo is niet alleen de organiserende partij maar ook één van de deelnemende verenigingen, naast Zegenwerp, Tempo en Nautilus. Elke vereniging stelt één team samen (bestaande uit 6 dames en 6 heren), zodat elk jaar een strijd ontstaat tussen 4 teams die elk afzonderlijk ongeveer 131 km zwemmen.

De zwemmers slapen in de kleedhokken en rondom het kleine bad. Masseurs zijn aanwezig en coaches lopen zenuwachtig rond. Keukenpersoneel is druk doende met bouillon en fruit en andere vrijwilligers en sponsors zorgen ervoor dat de marathon elk jaar weer slaagt.

Ondanks de blessures en oververmoeidheid tijdens de marathon krijgen de clubs het elk jaar weer voor elkaar om een team klaar te stomen. Soms is het zelfs moeilijk om een keuze te maken uit meerdere enthousiaste zwemmers, die allemaal (weer) willen presteren.
Veel familieleden, kennissen en vrienden vragen zich elk jaar weer af wat de zwemmers zo motiveert om op deze manier helemaal tot het uiterste te gaan. Is het de prestatie op zich? Het gevoel achteraf? Of juist de gezelligheid en sfeer? Waarschijnlijk is het een combinatie van deze, en nog vele andere, stimulerende factoren.

Wil jij ook een keer tot een marathonteam behoren? Dat kan al vanaf het jaar waarin je 14 wordt. Daarnaast moet je lid zijn van Argo (of een van de andere deelnemende verenigingen). Ten slotte is het natuurlijk van belang dat je gemotiveerd bent, zodat je de tijden kunt zwemmen die jou een plaats in het team op kunnen leveren.

Wil je absoluut niet tot een marathonteam behoren? Dat kan ook. Zorg dan gewoon voor de gezelligheid naast het water. De zwemmers moeten het natuurlijk wel zelf doen, maar zonder wat stimulans en ondersteuning naast het water is het evenement niet compleet.

Copyright (C) 2001-2020 - Redactie zw-argo.nl. Alle rechten voorbehouden / All rights reserved. Hosting: Trido Internet