Donderdag 4 Juni 2020.

   
 
 

Zwemmen

Verslag OWZ wedstrijden op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019

Klassementsprijzen voor Argo zwemmers.

Op 14 en 15 september werden de laatste 2 buiten zwemwedstrijden van dit seizoen gezwommen.

Zaterdag hebben Leonie Habraken, Lars Diesch en Roel Janssen deelgenomen aan de 4e wedstrijd om de Brabantbekers. Roel was de kilometervreter van de dag en zwom de 5000 en 1000 meter vrije slag en de 2000 meter schoolslag. Hij behaalde hier respectievelijk een 5e, 6e en een 1e plaats. Leonie zwom naar een 1e plaats op de 1000 meter vrije slag en Lars behaalde een 2e plaats op de 2000 meter schoolslag.
Na afloop werden de Brabantse klassementen opgemaakt en de prijzen verdeeld. De wedstrijden in Oosterhout, Oss, Vught en Sleeuwijk telden mee voor dit klassement. Argo behaalde in totaal 4 Brabant prijzen, Leonie werd 2e in het 1000 meter vrije slag meisjes Junioren klassement, Lars werd 3e in het 2000 meter schoolslag jeugd klassement. Roel had deelgenomen aan zowel de vrijeslag- als de schoolslag. Zijn resultaat was een 3e plaats in het 5000 meter vrije slag klassement en een 2e plaats in het 2000 meter schoolslag Jeugd klassement.

Zondag werd de laatste wedstrijd gezwommen in het Grindgat bij Funvalley in Maastricht. ’s Morgens was het weer de beurt aan Roel. Hij zwom naar een keurige 3e plaats op de 3000 meter vrije slag. Na de middag kreeg hij gezelschap van Lars en zwommen ze samen de 2000 meter schoolslag een 2e en 3e prijs kon worden toegevoegd. Als laatste afstand van dit seizoen de 1000 meter vrije slag. Meer dan een 7e en 8e plaats zat er niet meer in na al de kilometers die toch in de armen en benen waren gaan zitten.

De Nederlandse prijzen werden hierna uitgereikt. Na in totaal 21 buitenwedstrijden werden de gemiddeldes berekend. Roel en Lars voldeden beiden ruim aan de eis dat er minimaal 16 Km schoolslag moest worden gezwommen om aanspraak te kunnen maken op 1 van de prijzen. Uiteindelijk mocht Roel een mooie bronzen medaille ophalen, Lars werd keurig 4e in hetzelfde klassement. Voor een gemiddelde aantal van 285 punten krijgt Roel ook nog een Zilveren KNZB Prestatie medaille, Lars met 274 punten gemiddeld krijgt ook een zilveren prestatie medaille.
Ook in de vrije slag heeft Roel het hele seizoen meegedaan, voor dit klassement moest in totaal minimaal 40 Km gezwommen worden. Met 42 Km voldeed hij aan deze eis en hij behaalde uiteindelijk een niet verwachte 7e plaats. Mooi resultaat in dit grote veld zwemmers.

Het was een bijzonder goed buitenseizoen voor Argo met als hoogtepunt de derde plaats van Roel op het NK 3000 meter schoolslag.

Foto's van dit weekend zijn, nadat je bent ingelogd, hier te bekijken

Copyright (C) 2001-2017 - Redactie zw-argo.nl. Alle rechten voorbehouden / All rights reserved. Hosting: Trido Internet