Maandag 1 Juni 2020.

   
 
 

Zwemmen

Verslag OWZ wedstrijd op zondag 21 juli 2019 te Medemblik.

Roel zwemt 10 kilometer in Medemblik

Zaterdag 20 juli stond de Open water zwemwedstrijd in recreatiegebied De Binnenmaas in Mijnsheerenland op de agenda. Voor Argo zouden Roel Janssen en Lars Diesch hieraan deelnemen.
Vooraf was al bekend dat het weer niet al te best ging worden maar toch hadden we goede hoop dat er gezwommen kon worden. Daar aangekomen bleek dit al snel ijdele hoop.
Na tot 2 keer toe de start met een half uur te hebben uitgesteld werd het weer alleen maar slechter wat erin resulteerde dat de wedstrijdleiding besloot om de wedstrijd in zijn geheel af te lassen. De veiligheid van de deelnemers kon vanwege het onweer niet worden gegarandeerd, dit was een moeilijke maar de enige juiste beslissing.

Zondag naar Medemblik waar voor Roel de langste afstand van het seizoen op het programma stond, namelijk de 10 kilometer vrije slag. Roel had de 10 Km vorig jaar op zijn bucket list gezet om deze
op zijn 16e te gaan zwemmen. Vanuit de haven was er een parcours uitgezet met een afstand van 1 Kilometer, dit rondje moest dus 10 keer gezwommen worden. Normaal gezien is 10 Km al een pittige afstand om te zwemmen maar de harde wind en vele golven op het IJselmeer maakte het extra zwaar. Dit was te zien in de sterk oplopende rondetijden van Roel. Hij begon de eerste kilometer met een rondje van 16 minuten, dit liep op tot ruim 20 Minuten voor de laatste kilometer. Roel wist uiteindelijk na deze zware tocht te finishen in een tijd van 3 uur en 2 Minuten. Deze knappe prestatie was goed voor een clubrecord.

Copyright (C) 2001-2017 - Redactie zw-argo.nl. Alle rechten voorbehouden / All rights reserved. Hosting: Trido Internet