Donderdag 4 Juni 2020.

   
 
 

Zwemmen

Verslag OWZ wedstrijden op zaterdag 1 en zondag 2 september 2018.

Open water wedstrijden in Zeeland

Het eerste weekend van september stond in het teken van 2 open water wedstrijden in Zeeland. Zaterdag werd er gezwommen in het kanaal van Wilhelminadorp naar Goes en op zondag in het kanaal door Walcheren in Vlissingen. Argo werd hier vertegenwoordigd door Roel Janssen.

Op zaterdag zwom Roel naar een 7de plaats op de 500 meter schoolslag in een mooi persoonlijk record van 8 min. 38 sec. Dit is ook de plek die Roel bezet in het landelijk klassement welke wordt opgemaakt na 10 keer 500 meter te hebben gezwommen.
’s Middags nog eens met de heren meegezwommen in het 2000 meter vrije slag
programma. Het was een druk bezet programma met een massastart van 40 zwemmers.
Roel (witte badmuts bovenaan de foto) behaalde een 12e plaats in de tijd 29 min. 45 sec.

Zondag met goede hoop naar Vlissingen, zou het water een temperatuur hebben van boven de 18 graden. Roel wilde starten op de 5000 meter vrije slag en bij een watertemperatuur onder de 18 graden moest met een wetsuit worden gezwommen.
Aangekomen in Vlissingen bleek het water 19 graden te zijn dus hij heeft de 5000 meter gezwommen. Dit ging erg goed en hij kon mooi aansluiten bij een groepje heren, na een mooie constante race met een eindsprint van 100 meter wist Roel te finishen in 1 uur 19 min. en 50 sec. , goed voor een nieuw clubrecord.
’s Middags de 500 schoolslag voor zijn eigen klassement. Deze verliep vrijwel identiek aan de race van Zaterdag met een 20 sec. langzamere eindtijd maar wel een 6e plaats.

Op naar de 2 Brabantse wedstrijden van aankomend weekend in Sleeuwijk (zaterdag) en Vught (zondag).

Copyright (C) 2001-2017 - Redactie zw-argo.nl. Alle rechten voorbehouden / All rights reserved. Hosting: Trido Internet