Vrijdag 20 Juli 2018.

   
 
 

Zwemmen

Dn Dommel

Verslag OWZ wedstrijd op zaterdag 16 september 2017 te Oss

Twee Brabantse prijzen voor Argo zwemmers

Zaterdag 16 september werd de laatste open water wedstrijd van dit seizoen gehouden.
Zwemvereniging Arethusa uit Oss tekende voor de organisatie van deze wedstrijd in recreatiegebied de Lithse Ham in Lith.

De locatie voor een open water wedstrijd was mooi maar de watertemperatuur liet met maar 16 graden behoorlijk te wensen over. Desondanks werd er door de zwemmers goed gezwommen en op sommige programma-nummers flink strijd geleverd. Zo ook bij de schoolslagnummers waar voor Argo Lars Diesch en Roel Janssen wederom als eerste mochten starten voor hun 500 meter. Lars behaalde na een mooie race zijn eerste podiumplaats van het seizoen en eindigde op de derde plaats. Roel werd hier vierde. Lars zwom later ook nog de 1000 meter schoolslag en wist hier zijn tweede plaats klassering in het Brabantbeker klassement goed te verdedigen.

’s Middags was het weer de beurt aan Dana Janssen, zij zwom net als vorig weekend de 2000 meter schoolslag. Dana tikte ook hier weer als vierde aan en wist 22 seconden van haar vorige week gezwommen persoonlijk- en clubrecord af te zwemmen.

Nadat alle series waren gezwommen werden de prijzen verdeeld. Ook de Brabantbekers (medailles) werden uitgereikt. Om in aanmerking te komen voor een Brabantse prijs moet aan minimaal 4 van de 6 georganiseerde wedstrijden zijn deelgenomen. Lars, Dana en Roel hebben afgelopen zomer voor het schoolslag klassement meegezwommen in Eindhoven, Oosterhout, Sleeuwijk en Lith. Nadat alle punten bij elkaar geteld waren bleek dat Lars Diesch in het junioren klassement een tweede plaats heeft behaald, hij moest alleen Max Embregts van zwemvereniging de Warande uit Oosterhout voor laten gaan. Roel Janssen werd vierde in dit klassement.
Dana Janssen behaalde in het Senioren dames schoolslag klassement een derde plaats na Colet Claessens van zwemvereniging Nuenen en Lindi Verkooijen van Aquadream uit Roosendaal. Een mooie afsluiting van een lang open water seizoen.

 
Jongens Junioren Schoolslag: 2e Lars, 1e Max Embreghts, 3e Dion Staal


Dames Senioren Schoolslag: 2e Lindi Verkooien, 1e Colet Claessens en 3e Dana

Copyright (C) 2001-2017 - Redactie zw-argo.nl. Alle rechten voorbehouden / All rights reserved. Hosting: Trido Internet