Zondag 20 Oktober 2019.

   
 
 

Waterpolo

Fairsports

Mededelingen

Waterpoloscheidsrechters op topniveauWaterpoloscheidsrechters op topniveau

De waterpolo-afdeling van Argo heeft afgelopen zomer twee keer goed nieuws ontvangen. Voor het inschrijven van waterpoloteams voor de KNZB competitie dient een vereniging voldoende scheidsrechters te leveren. Twee van hen zijn dit seizoen een niveau hoger gaan fluiten.

Jeroen van Boxtel fluit vanaf dit seizoen het 3e niveau van Nederland. Dat heeft hij bereikt door de afgelopen seizoen te zijn gegroeid naar een stabiele scheidsrechter in de landelijke competitie. En zijn eerste aanstellingen op dat nieuwe niveau zijn ook gelijk een paar mooie wedstrijden, zelfs al een eersteklas wedstrijd die normaliter door de meer ervaren scheidsrechters worden begeleid.

Ook Gijs van Wanrooij is dit seizoen gepromoveerd. Nadat hij afgelopen juni in Heereveen de bekerfinale van reserveteams mocht fluiten, kreeg hij vlak voor de zomervakantie het bericht dat hij tot de Xascheidsrechters is gaan horen. Deze groep scheidsrechters fluiten de eredivisie en reserve-divisie wedstrijden, het hoogste niveau van Nederland.

Naast deze twee heren, fungeert ook Tom van Wanrooij als Argoscheidsrechterin de bondscompetitie van de KNZB. Hij is al enkele jaren actief in de eredivisie. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat twee broers beide op het hoogste niveau acteren als scheidsrechter. En het is tevens uniek dat voor een vereniging als Argo, die voornamelijk in de regiocompetitie actief is, drie scheidsrechters actief zijn op het landelijke niveau van waterpolo.

Deze week is de landelijke ‘week van de scheidsrechter’. Veel sportbonden schenken hier aandacht aan. Argo speelt komend weekend haar thuiswedstrijden in het ZIB te Best. Dan zullen alle bezoekende scheidsrechters in het zonnetje gezet worden met een kleine attentie

Copyright (C) 2001-2017 - Redactie zw-argo.nl. Alle rechten voorbehouden / All rights reserved. Hosting: Trido Internet