Zondag 17 Oktober 2021.

   
 
 

Home

Mededelingen

In memoriam: Coen de GoeijIn memoriam: Coen de Goeij

Afgelopen week ontvingen wij het droevige nieuws dat Coen de Goeij is overleden. Hij was erelid van Argo en ontving de allereerste penning van verdiensten van de gemeente Meierijstad.

Jarenlang heeft Coen zich ingezet voor onze vereniging, eerst als een zeer betrokken ouder en ook nadat zijn zoons stopte met de zwemsport bleef hij actief voor Argo, de regio zuid en de KNZB.
Voor Argo heeft hij van 1981 tot 1999 in het bestuur gezeten in de functie van penningmeester. Daarnaast is hij in die tijd redactielid geweest van de Argusoogjes, de papieren voorloper van de Argosite. Voor deze verdiensten is hij in 1999 benoemd tot erelid van Argo.
Voor de regio en de KNZB is hij van 1981 tot 2017 official geweest, vaak in de functie als scheidsrechter bij zwemwedstrijden. Daarvoor kwam hij vaak op zwembaden waar Argo niet actief was. Voor Argonauten is hij het meest bekend als hoofdscheidsrechter van de 24-uurs zwemmarathon. Zijn gedisciplineerde leiding en strakke schema’s zorgde dat deze wedstrijd ieder jaar soepel verliep.
In dienst van de KNZB heeft hij vele tientallen officials opgeleid, van 1995 tot 2017 verzorgde hij jaarlijks de cursus voor de tijdwaarnemers en begeleidde hij sinds 2005 ook de kandidaat scheidsrechters. Onze huidige twee zwemscheidsrechters zijn door hem begeleid.

Toen Coen in 2017, samen met Nel, bij hun laatste juryvergadering afscheid nam van de zwemsport, werd hij door de gemeente Meierijstad gehuldigd met de penning van verdiensten. Echter, heeft hij nog een jaar op de penning moeten wachten omdat bij de uitreiking nog geen gemeentelogo was vastgesteld.

Wij wensen Nel, Peter, Geert en naasten veel sterkte in de komende tijd.

Woensdag zal er bij aanvang van de thema-avond worden stilgestaan bij het overlijden van Coen en de gelegenheid om herinneringen met elkaar te delen.

Copyright (C) 2001-2020 - Redactie zw-argo.nl. Alle rechten voorbehouden / All rights reserved. Hosting: Trido Internet