Zaterdag 22 Januari 2022.

   
 
 

Informatie

Welkom

Welkom bij Zwem- en waterpolovereniging Argo uit Sint-Oedenrode
In 1968 werden de eerste slagen gezwommen van zwemvereniging Argo. Toen nog in het buitenbad in de wijk 'De Kienehoef'. Helaas is er al lang geen buitenbad meer, maar hebben we een binnenbad. Zwembad 'De Neul'.

Zwemvereniging Argo heeft op dit moment ongeveer 225 leden, waarvan een grote groep meedoet aan wedstrijdzwemmen in de regio. Ook biedt Argo ruimte aan zwemmers die niet prestatiegericht zijn. Voor hen worden recreatieve wedstrijden georganiseerd. Dat hier het wedstrijdelement niet geheel ontbreekt laat zich raden. Ook is het Masterzwemmen vanaf 21 jaar bij Argo zeer in trek.

Vast op het programma van Argo staan de avondzwemvierdaagse en de zwemmarathon. Vooral de laatstgenoemde is een zwemspektakel. Tijdens het laatste uur van dit festijn is het zwembad soms te klein om alle toeschouwers te voorzien van een plaatsje.

Nog niet genoemd hebben we de poloafdeling waarin 9 teams actief zijn. 2 Heren teams, 1 Dames teams en 6 Jeugdteams.

Om zo'n vereniging bloeiende te houden zijn veel vrijwilligers nodig. Zo kent Argo naast een bestuur ook een waterpolo- en een zwemcommissie. Deze commissies behartigen de belangen van respectievelijk de waterpolo- en de zwemafdeling. We hebben ook een jeugdbestuur en zij zorgen ervoor dat er allerlei activiteiten worden georganiseerd voor de zwemmers. Zoals het zwemontbijt, filmavonden, de Sinterklaasavond en niet te vergeten het Argo Jeugdkamp. De jeugd wordt dan een heel weekeind vermaakt met spelletjes en er wordt overnacht in een kampeerboerderij.

Om wedstrijden tot een succes te maken moeten er allerlei mensen aan het bad staan. Tijdens de zwemwedstrijden tijdwaarnemers, officials, juryleden, mensen die de briefjes van de tijdwaarnemers verzamelen en mensen die de drankjes voor de officials rondbrengen.
Waterpolowedstrijden kunnen niet doorgaan zonder scheidsrechters en W-functionarissen.

We mogen de (hulp)trainers en coaches zeker niet vergeten en ook niet diegene die zich bezig houden met de PR en sponsering.

Om de leden zo goed mogelijk gebruik te laten maken van deze site kunnen zij een gebruikersnaam aanvragen, waardoor zij onderandere toegang krijgen tot hun persoonlijke resulaten en alle foto's.

Copyright (C) 2001-2020 - Redactie zw-argo.nl. Alle rechten voorbehouden / All rights reserved. Hosting: Trido Internet